Vine

Dagens glas

PLAN B CHARDONNAY - ARGENTINA eller
PLAN B MALBEC- ARGENTINA

40 kr. / 200kr. (pr. flaske)

Mystery wine

Hvid eller rød - gætter du vinen i glasset, er det på vores regning.

50 kr. pr. glas

Efterårets vine

3 SMAGEGLAS HVID ELLER RØD

100 kr.

Pr. glas 50 kr. / flaske 250 kr.

MOUSSERENDE

VIGNE DORO, PROSECCO, ITALIEN
(100% Prosecco) Livlig, frisk og fylder munden med perlende velsmag, hvor æbler, pærer og mandler blander sig fint med det vinøse.

HVIDVIN

FILIPPO GALLINO, ROERO ARNEIS, PIEMONTE, ITALIEN
(100% Arneis) Let gylden farve, diskret duft, i smagen urter og mandel. Delikat vin med blødhed og fylde og kun lidt syre. (anvendes ofte til at blødgøre den mørke Nebbiolo og kaldes populært for den hvide Barolo)

CANTINA DE NEGRAR, GARGANEGA, ITALIEN
(100% Garganega) Brillant strå gul farve. Næsen har tydelig præg af moden pære, mandel, tjørn og acacie blomst med fine mineralske noter. I munden fornemmes vinen passende tør, og velafbalanceret med en fin, frisk tangagtig eftersmag.

STONELEIGH CHARDONNAY, MARLBOROUGH, NEW ZEALAND
(100% Chardonnay) Fin lys gul i glasset med en delikat aroma af mandarin, orange, æble og tropisk frugt. I munden fyldig, tør, frisk og blød.

MAURO SEBASTE, MOSCATO D’ASTI, ITALIEN
(100% Moscato d’Asti) Intens strågul farve. Meget aromatisk. Den søde smag er fin balanceret med den lave alkohol (5%) og syren i vinen. Sød, men forfriskende delikat smag.

RØDVIN

SURI BARBERA D’ASTI, VILLA GIADA, PIEMONTE, ITALIEN
(100% Barbera) Brillant, rød-blå farvetone og en forførende duft af kirsebær. I munden delikat frugt, fortrinsvis sorte bær, med god længde og perfekt balance, der slutter med Barbera-druens karakteristiske, læskende frugtsyre.

CASTELLO D’ALBA, RUI MADEIRA, DOURO, PORTUGAL
(Touriga Franca, Tinta Roriz, Touriga Nacional) Kompleks vin med duft af røde frugter fra Touriga Franca, krydrede toner af læder og tobak fra Tinta Roriz, mens Touriga Nacional har bidraget med violer, krydderurter og en fast tanninstruktur.

REI, CANNONAU DI SARDEGNA, CAPO FERRATO, SARDINIEN
(100% Cannonau) Lys, violet farve og en forførende duft af violer, rød bærfrugt og krydderier som timian og rosmarin. Den aromatiske intensitet går igen i smagen, hvor frugten ledsages af toner af myrter, chokolade og balsamico.

9 TUCUMEN CABERNET SAUVIGNON, MENDOZA, ARGENTINA – FADLAGRET
(100% Cabernet Sauvignon) Delikat duft af modne solbær, eukalyptus og toner fra egefadet. I smagen har vinen en stil som en ung Medoc med generøs solbærfrugt, toner af tobak og
et strejf af blyantspids. En finale med faste, bløde tanniner.

E’S VINO BONARDA, TUPUNGATO, ARGENTINA
(100% Bonarda) Tæt mørk i glasset. I næsen en snert af bitre kirsebær, en god druesødme giver fylde. Moden frugtsmag med fine krydderier. Den har en lang eftersmag, der er let at genkende.

LES BARRYES LAUDUN, CÔTES DU RHÔNE VILLAGES, FRANKRIG
(60% Grenache, 40% Syrah) Dyb violet farve vidner om vinens unge alder, men oplevelsen i munden demonstrerer at vinen er
drikkeklar med en lækkert krydret smagsfylde sat sammen af sorte kirsebær og et strejf af peber med runde, modne tanniner.

Pr. glas 75 kr. / flaske 375 kr.

MOUSSERENDE

ALBERT SOUNIT, CRÉMANT DE BOURGOGNE BRUT, FRANKRIG
(65% Pinot Noir, 30% Chardonnay/5% Aligote) Pinot Noir giver vinen rygrad og karakter, Chardonnay’en tilfører blomst, elegance og fedme, og Aligoté ekstra friskhed og frugt.vinøse.

HVIDVIN

RABL, GRUNER VELTLINER, KAMPTAL, ØSTRIG
(100% Veltliner) Lysgul farve, aromatisk med eksotisk frugt og tobak i næsen. Sprød, krydret og saftig smag.

REICHSGRAF VON KESSELSTATT, RIESLING, MOSEL, TYSKLAND
(100% Riesling) Renhed, mineralitet, finesse og balance. Smagen er frisk og frugtrig med et let eksotisk strejf. Stilmæssigt er den halvtør.

WEINGUT RIEGER, WEISSER BURGUNDER, TYSKLAND – BIO
(100% Weisser Burgunder) Lys farve, nuancer af citrus, grønne æbler og abrikos i duften. Frisk og mineralsk smag. Klassisk frugtkarakter og let drikkelig.

DELICATO, STONEBARN CHARDONNAY, CALIFORNIEN – FADLAGRET
(Chardonnay, French Colombard, Sauvignon Blanc)) Let gylden farve, duft af ananas og grønne æbler. Velkomponeret hvidvin med sprød og frisk smag.

RØDVIN

MAZZEI, SER LAPO, CHIANTI CLASSICI RISERVA, ITALIEN – FADLAGRET
(100% Sangiovese) Kirsebærrød farve, friske skovbundsaromaer, elegant smag med fede tanniner, kirsebærpræg og lidt vanille.

POSTHOUSE, MERRY WIDOW SHIRAZ, SYDAFRIKA
(100% Shiraz) Mørkerød farve, solbær, chokolade og hvid peber i duften. En elegant vin med afrundede tanniner.
Lang og behagelig eftersmag.

BROWN BROTHERS SHIRAZ ”18 EIGHTY NINE”, AUSTRALIEN
(100% Shiraz) Kraft og en sjælden koncentration. Farven er næsten sort. I næsen et væld af intense mørke toner. Smagen har en utrolig fedme og en flot sødmefuld frugt.

CLINE CELLARS, ZINFANDEL “LODI”, CALIFORNIEN
(100% Zinfandel ) Karakter af mørke bær. Meget frugtrig og med krydrede toner. Flot finish med nuancer af vanilje og bløde tanniner.

LA MAESTRA, BARBERA, PIEMONTE, ITALIEN
(100% Barbera) Flot mørk ruby i glasset, nærmest brillant. Indbydende i næsen. Vinøs med tydelige noter af sorte kirsebær, mørke bær og fint krydret. Smagen overvældes af en sødmefuld, saftig frugt og en forfriskende moden syre.

CA´DEL BAIO, LANGHE NEBBIOLO, PIEMONTE, ITALIEN
(100% Nebbiolo) I duften druens klassiske frugtrige toner af modne kirsebær og blomme. Smagen er umiddelbar og sprød, utrolig ren i stilen med Piemontes typiske tørhed og fine krydderier.

Pr. glas 100 kr. / flaske 500 kr.

HVIDVIN

2017 CLOUDY BAY, SAUVIGNON BLANC, NEW ZEALAND
(100% Sauvignon Blanc) Nærmest parfumeret med en frisk og sprød aroma af græs og hyld. I smagen modne stikkelsbær og grape. Frisk, tør og delikat.

2017 SABOTEUR BY LUDDITE, WALKER BAY, SYDAFRIKA
(66% Chenin Blanc, 23% Blanc Fume,11% Viognier) Lys strågul farve, delikat duft af fersken og pære. Munden fyldes af frugt og med grapefrugt i eftersmagen.

2015 LOUIS JADOT, CHABLIS, CELLIER DE LA SABLIERE, FRANKRIG
(100% Moscato d’Asti) Intens strågul farve. Meget aromatisk. Den søde smag er fin balanceret med den lave alkohol (5%) og syren i vinen. Sød, men forfriskende delikat smag.

RØDVIN

201 5 KOYLE ROYALE, CHILE – BIODYNAMISK
(100% Cabernet Sauvignon) Lækker næse med lidt mynte og fine krydrede nuancer. Saftkoncentration, fyldig tør med en flot kombination af råkraft og ynde. Elegant velsmag.

2016 AN/2, BODEGAS AN NEGRA, MALLORCA – FADLAGRET
(35% Callet, 35% Manto Negre, 30% Cabernet Sauvignon) Dybrød farve. Krydret og svagt røget duft med nuancer af hindbær, kirsebær og viol. Blød og elegant i smagen. Masser af moden mørk frugt, varme krydderurter og et strejf af karamel.

2016 CHATEAUNEUF-DU-PAPE, RHONE, FRANKRIG – TOPÅRGANG
(100% Grenache) Mørk, violet farve. En liflig aroma af violer, brombær og krydderurter. Smagen er pakket med sorte skovbær, krydderier og mørk chokolade

2016 SABOTEUR BY LUDDITE, WALKER BAY, SYDAFRIKA
(80% Shiraz, 20% Mouvedre) Mørk og tæt farve, modne bær og peber dominerer I næsen. Mellemfyldig blød
og afrundet smag.

2015 RABL, PINOT NOIR, KAMPTAL, ØSTRIG
(100% Pinot Noir) Saftig, kirsebærfrugt og krydderurter i duft. Bløde tanniner med underliggende fadsmag, charmerende, kraftig og intens med krydret eftersmag.

2012 SANGO DE REJADORADA, TORO, SPANIEN – FADLAGRET
(100% Tempranillo) Farven signalerer kraft og saft. Næsen er meget kompleks med dybe krydrede balsamiske aromaer og en fin integreret frugt af mørke bær. Smagen er tør, livlig og pågående med lidt røg og cigarkasse træ.

OLDIES BUT GOODIES

Se dagens udvalg på hylden.
Sælges kun i hele flasker.

 

Køkkenet åbner kl. 17.30

MENU

TAPASTALLERKEN 139 KR.
BRUSCHETTA 3 STK 39 KR.
NØDDEMIX 30 KR.
OLIVEN 25 KR.
2 X SNACKS
– Nøddemix/Oliven 45 KR.
CHOKOLADEKUGLER 25 KR.

Drikkevarer

KAFFE

Espresso 25 kr.
Cappuccino 40 kr.
Cafe Latte 40 kr.
Americano 25 kr.

THE

Grøn Sencha Lemon 25 KR.
Earl Grey luksus 25 KR

ØL / VAND

Peroni pilsner 40 kr.
Hoegaarden Weissbeer 45 kr.

Sodavand 25 kr.
Danskvand 25 kr.
Æble/hyldeblomst 25 kr.

DRINKS

Aperol Spritz
Prosecco/aperol/danskvand/citron 80 KR.

Hendrick’s Gin*
Tonic/agurk/peber 80 KR.

Beefeater, 24 år*
Tonic/lime 80 KR.

* 4 cl. alkohol

WINEDRINKS BY MONA GALLOSI

BUTTERFLY
Chardonnay/ananas/grape/
honning/blomster
60 KR.

PINK ROSE
Provence rose/framboises/
limonade/rosenvand
60 KR.

Spiritus

Zacapa XO 23 år 90 kr.
Portvin. 8 cl. 75kr.
Irish coffee* 80 kr.

* 4 cl. alkohol